Wanneer:

Datum: vrijdag 5 maart 2021
22:00 - 22:30


Lezing Sheikh Aboe Ismail | Hoe om te gaan met beproevingen? | Vrijdag 5 maart om 22:00

De Islam draagt de moslim op om vervelende dingen niet als een probleem te zien, maar als een kans om meer uit zichzelf te halen en meer beloning bij Allah te verkrijgen. Dit is erg belangrijk, zeker in een tijd waarin moslims, jong en oud, bijna dagelijks geconfronteerd worden met beledigingen, provocaties en zelfs geweld vanwege hun islamitische achtergrond.

Die aanhoudende druk en kritiek kan iemands mentale toestand behoorlijk schaden en hem of haar vatbaar maken voor depressies en andere mentale klachten. Voor dit soort situaties heeft de Islam ons handige instrumenten en methodes aangereikt om met vervelende gebeurtenissen op een verantwoorde en gezonde manier om te gaan. De nadruk hierbij ligt heel erg op het cognitieve deel, oftewel de manier van denken. Hoe kunnen wij leren om negatieve gevoelens die bij een vervelende gebeurtenis ontstaan te negeren? En niet alleen negeren, maar ook deze vervelende gebeurtenis om te zetten in een leerzame ervaring?

Dit en veel meer aanstaande vrijdag in een lezing van onze geliefde Sheikh Aboe Ismail. De lezing wordt uitgezonden op onze FB-pagina en die van Sheikh Aboe Ismail. Voor de FB-loze mensen wordt de lezing ook uitgezonden op www.dawah-groep.nl/devolgendestap. Tot vrijdag 5 maart om 22:00 in sha Allah!Waar:

Kaart wordt geladen...