Wanneer:

Datum: vrijdag 1 maart 2019
16:30 - 21:00


Na weken van voorbereiding was het vrijdagavond dan eindelijk zo ver! Vrouwenavond ‘Depressie onder vrouwen’ kreeg een kick-off!

Met een opkomst van bijna 800 dames mochten we spreken van een geweldige en diverse opkomst die zich in dit, veelal weggedrukte, onderwerp wilden verdiepen. Een taboe, een taboe die eindelijk doorbroken werd.

Na een bakje thee of koffie en een mooie Koranrecitatie, gingen wij meteen van start met de eerste, tevens interactieve, lezing.
Het was prachtig om te zien hoe de interactie met het publiek plaatsvond en vrouwen zelfs hun hand heldhaftig opstaken bij de vraag of zijzelf weleens depressief zijn geweest of een naaste hebben die er aan lijdt. Er is hierbij duidelijk veel emotie losgemaakt.
Onze gastspreeksters Imane El Boujdaini, Fatima El Hannouche en Seham Moubarak hebben het onderwerp, elk vanuit een andere invalshoek, mooi kunnen belichten.

In de pauze werd iedereen getrakteerd op een welverdiende portie heerlijke bami!
Ook de kinderen kregen tijdens hun verblijf bij de kinderopvang een echte DG-stijl-maal. Namelijk de welbegeerde kinderhamburger met, door de broeders, vers bereid vlees!
Als kers op de taart kregen alle gasten nog het boek ‘Verdriet, 30 tips om het te verwerken’ cadeau mee.

Het was een mooie en vooral leerzame avond waar we graag met trots op terugkijken. En natuurlijk, wij weten en wisten, dat een depressie niet met een lezing of thema-avond verholpen is. Echter hopen wij oprecht dat diegenen die hieraan leiden of hun naasten een iets betere inzicht hebben verkregen over hoe hiermee verder te gaan.

Moge Allah een ieder die hieraan lijdt genezen. Moge Allah hen en hun naasten geduld en standvastigheid schenken. Moge Allah mooie tijden laten aanbreken voor alle personen die hiermee beproeft zijn.

Wat ons betreft graag weer tot gauw bij Dawah Groep.

En neem vooral nog een kijkje in de foto’s voor een impressie van de avond!!Waar:

Kaart wordt geladen...