Wanneer:

Datum: dinsdag 26 maart 2019
18:30 - 20:30


Deze module, gegeven door onze geliefde Sheikh Aboe Ismail is tot een einde gekomen. We kunnen veel zeggen over deze module. de opkomst, de ambiance, de leerstellingen, de zegeningen etc. Echter waar we bij stil willen staan, zijn de concrete handvaten. Veel zaken omtrent goed gedrag en ethiek waren bekend bij de vele studenten, echter de manier hoe de Sheikh dit belichten was uniek. We kunnen er veel over vertellen, maar laten dit liever een van de studenten doen:

“Moge Allah onze harten verbinden en verankeren met goed gedrag, zoals wit papier het inkt absorbeert.

De termen gedrag en ethiek staan centraal bij het bewerkstelligen van rigoureuze veranderingen.

Mijn eerste gedachte: zelfreflectie. Aboe Ismael benadrukt het ons keer op keer, ik citeer; _’het begint bij jezelf!’_ en vervolgt: _’alleen jij kan jezelf tot de orde roepen en de eerste stap kan enkel door jezelf gezet worden!’_

Er heerst rust en stilte in de zaal. De woorden en uitspraken zijn subliem, oprecht, terecht en het raakt je.

Ik merk aan mijzelf dat ik met een half oor aan het luisteren ben. Concentratie valt weg. Hoe meer Aboe Ismail het heeft over de werkelijkheid omtrent de gedragingen deze tijd. Hoe meer ik het gevoel heb dat hij mij als persoon aan het ontleden is, mij als persoon kent en dit als voorbeeld wilt aanhalen voor de rest..

Dan komt het besef. De les staat in het teken van veranderingen, ambities nastreven wat betreft ethiek en je eigen gedrag erkennen en confronteren opdat je dit zal veranderen.

Leerstelling: Het gaat niet om de hoeveelheid (tref)woorden en/of zinnen die je noteert, maar de hoeveelheid energie en tijd die je vrijmaakt om goed gedrag toe te passen en te realiseren in de praktijk.

Je bent de kapitein van je ziel en lichaam, je eindbestemming niet bekend, je bepaalt je eigen koers en tijdsduur. Durf ik deze reis te maken om een beter mens te worden?”

Student M.Waar:

Kaart wordt geladen...