Wanneer:

Datum: zaterdag 24 april 2021 - zaterdag 12 juni 2021
Gehele Dag


In gesprek over de toekomst van de moslims

4 Delen, 5 onderwerpen, 6 sprekers

In een reeks van vier delen zijn wij in gesprek gegaan over een vijftal onderwerpen inzake de toekomst van de moslims en de Islam met onze zes geliefde sprekers; Umair Bantvawala, Hamza Akkar, Ismail Abou Soumayya, Monsif Abu Hafsa, Ilyas el Yousfi en Mohamed Akkouh.
In elk deel hebben ze een aantal pijnpunten aangestipt en de kijkers thuis weten te verassen met nieuwe inzichten om de pleisters er voorzichtig af te kunnen rukken. Want als er iets duidelijk naar voren is gekomen gedurende deze reeks dan is het dat we als moslims een gezamenlijk verantwoordelijkheid dragen in het verwezenlijken van vooruitgang op het gebied van; (her)vorming in de manier van kennis opdoen en verspreiden; de (actieve) rol van de vrouw in het dawah spectrum, professionalisering van initiatieven van de moslimgemeenschap, vernieuwing in de financiële structuur en de bewustwording op modernistische invloeden.
Belangrijke onderwerpen die behoeftig zijn aan herevaluatie om zodoende als moslimgemeenschap gezamenlijk op te stijgen naar hogere islamitische ambities en vervolmaking van idealen met als leidraad de Koran en de Soennah van de Profeet (vrede zij met hem), zonder af te doen aan een actieve rol in de maatschappij waarin je leeft.
Heb je de reeks gemist? Check het vooralsnog. De inzichten van onze sprekers zullen je handvatten bieden om jezelf aan op te trekken in de volle breedte van de zin. Reeks is hier te volgen:
https://www.facebook.com/watch/467556433399627/2929819510587923Waar:

Kaart wordt geladen...