banner voor website

DEZE MODULE IS HELAAS VOLGEBOEKT!

Is er toch nog iemand die jij mee wilt nemen of iemand waarvan jij vindt dat deze er sowieso bij moet zijn? Stuur ons dan een e-mail (info@dawah-groep.nl), want als iemand zicht afmeldt dan is er weer plek voor een ander.

“7-Weekse module: “Islamitische geschiedenis in vogelvlucht”.

De geschiedenis kennen en bestuderen is erg belangrijk. Want hierdoor zal je inzien dat het heden beter begrepen kan worden als je besef hebt van het verleden. Het vinden van goed en toegankelijk studiemateriaal over islamitische geschiedenis is zo makkelijk nog niet. Hier en daar vind je wel eens wat mooie verhalen over al-Andalus en als je geluk hebt spreekt men nog wel eens over ‘Umar ibn-Abdulaziz, de Mongoolse invasie van Bagdad en het leven van enkele grote geleerden. Maar wanneer hebben we het nou over de “hele geschiedenis” van de Islam?

Stichting Dawah-Groep organiseert een unieke 7-weekse module met als titel: “Islamitische geschiedenis in vogelvlucht”. Tijdens deze module zal de geschiedenis van de Islam en moslims vanaf de eerste jaren na het overlijden van de Profeet Mohammed (vrede zij met hem) tot aan onze eigen tijd behandeld worden door Historicus Kasim Tekin. Het doel van deze module is om een chronologisch overzicht te bieden van de ontwikkelingen die moslims wereldwijd de afgelopen veertien eeuwen hebben meegemaakt.

Tijdens deze module zullen we een thematische wijze van bestuderen toepassen. Hierdoor zal er naast belangrijke politieke ontwikkelingen meer aandacht zijn voor economische, intellectuele en sociale ontwikkelingen uit de geschiedenis van de Islam en moslims. En ja, er is natuurlijk ook plek voor mooie verhalen…

En zoals jullie altijd van ons gewend zijn, is ook deze module weer helemaal GRATIS!